Őszi ízek fesztiváljai

Pályázatok
Pályázati azonosító: EMT-E-CIVIL-21-0359 
Pályázati kategória kódja: EMT-E-CIVIL-21 
Pályázati kategória megnevezése: Előadó-művészeti szervezetek 2021. évi egyedi többlettámogatása   
Pályázó neve: EU Roma Országos Egyesület  
 
Projekt címe: Őszi ízek fesztiváljai 
Projekt kezdete: 2021.01.01 
Projekt vége: 2021.12.31 
Megvalósulás helye - ország Magyarország 
Megvalósulás helye - település Debrecen  
 
 Leírás: 
 
 Őszi ízek fesztiváljai :
 
1.Gasztro fesztivál a Nagysándortelepen Programok helyszínei: Nagysándortelepi közösségi ház
A program célja: A program célja, hogy a környéken élők kulturális és gasztronómiai élményekben részesüljenek.
A Programon belül betekintést nyerhetnek a résztvevők , a roma egyaránt, a magyar zene és táncművészetbe is. Nagyon fontosnak tartjuk a különböző művészeti ágak fenntartását, illetve a magyar és roma kultúra ápolását is. A program ideje alatt kisebbeknek kézműves foglalkozások , nagyobbak részére pedig vetélkedők és közös főzés áll a rendelkezésükre. Az esemény során magyar és roma előadóművészek műsorai lesznek megtekinthetőek.
 
2. Debreceni páros kolbász fesztivál – disznótorral egybekötve a Nagysándortelepen Programok helyszínei: Nagysándortelepi közösségi ház
A program célja: A programunk célja egy olyan kulturális rendezvény, amely egyrészt elősegíti a gyermekek és az ifijusági korosztályt ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a színház-, a tánc- és a zeneművészeti alkotásokhoz. A művészeti ágak megismerése mellett gasztronómiai élményekkel fűszerezve tökéletes időtöltés, illetve kikapcsolódási lehetőség minden korosztály számára is. Kisebbek részére bábszínház kerül megszervezésre. A programon belül ami leginkább dominál a debreceni páros kolbász. De rendezvényünk során megrendezésre kerül egy disznóvágás is.
 
3.Szüreti nap a Nagysándortelepen: Program helyszíne: Nagysándortelepi közösségi ház udvara
A program célja, leírása: Ősz kezdetével hagyományok szerint megkezdődik a szőlő szürete is. Program során szeretnénk bemutatni a bor készítés alapjait. Résztvevők bevonásával must készítést (szemelést, szőlő nyomkodást, préselést). Az elkészült must kínálása a jelenlévőknek . A rendezvényük alatt a szórakoztatás céljából néptáncosok és népdal énekesek adják elő különböző produkciójukat.